recently from

Blog

0 comments

Azt gondolom, nagyon fontos, hogy olyan cipőt válassz mind hétköznapra, mind különleges alkalomra, amit magad is úgy látsz, hogy stílusban, színben, sarokmagasságban, designban illeni fog egyéniségedhez és még járni is tudsz benne. Na, persze, csak akkor, ha már kialakult az egyéniséged és erről Te is tudsz. Elég kellemetlen és megmosolyogtató látvány, amikor lányok úgy botladoznak tűsarkú cipőjükben, mint akik – pillanatokon belül –rongybabaként csuklanak össze, előtte pedig olyanok voltak, mint egy botsáska…

 

Tagadhatatlan tény, hogy a magassarkútól egy másodperc alatt lesz hosszú modelllábad és nősz 10 cm-t, de 5-6 cm-es sarkú cipőkből is van álomszép, ami kényelmes, és így is csalhatsz egy kicsit a magasságodon, szebb lesz a tartásod. 🙂 Mellesleg, ha már a keringőtáncnál tartunk, a habos ruhában nem is látszik, milyen cipő van rajtad, illetve csak egy kicsit, de persze biztos jó érzés tudni, hogy egy gyönyörű kis cipellőben topogsz a nagy napon.

Senki sem arra fog emlékezni, milyen volt a cipőd, arra viszont mindenki, amikor a „Sári elbotlott a saját lábában”! Kivéve, ha miniruhát választasz, na, akkor tedd oda magad és egy olyan cipőt válassz, hogy azt senki se felejtse még egy év múlva sem!

 

Fehér cipő legyen? Vagy akár színes? Vagy ne is cipő, hanem inkább szandál? Én már láttam példát mindegyikre, nagyon csinos tud lenni például, ha a ruhádba csempészel egy kis színt, mondjuk egy barack színű selyem övet. Na, akkor nagyon is illik hozzá egy barack, vagy púder színű cipellő, amit aztán a hétköznapokban is hordhatsz! Vagy mi lehet gyönyörűbb egy csillogó arany vagy ezüst szandálnál, ami ráadásul passzol az ékszereidhez? Az igazán hercegnős!

 

Ezért is nehéz és megosztó is egyben ez a kérdés… Milyen cipőt válasszak?

Biztosra kell menni, hogy kibírj egy egész délutánon át tartó ceremóniát, úgy, hogy a lábad a végére se zsibbadjon el, hiszen a szalagavató végén kezdődik csak az igazi buli.

 

Ha rám hallgatsz, akkor egy olyan cipőt választasz, ami nem túl magas, hosszútávon képes vagy benne álldogálni, táncolni… egyszóval kényelmes és úgy érzed, hogy a fazonja illetve színe is tökéletesen illik a szettedhez!

Amint megtalálod ezt a típust, csapj le rá egyből… biztos vagyok benne hogy nem fogod megbánni! Sőt, áldani fogod az eszed, hogy nem azt a holdjárót választottad, ami elől platformos, a sarka pedig jó 15 cm…

 

Abban az esetben, ha nem szeretnél csak erre az alkalomra vásárolni cipőt, akkor gyere el hozzánk, mert mi a ruha mellé cipőt is biztosítunk Neked. Választhatsz nagyon kényelmes, pár centis sarkú, bőr cipőt vagy teljesen lapos sarkút, de van számos magassarkú különlegességünk is. Kifejezetten Gyöngyfényes védjegyes az a fehér szatén cipő, aminek a sarokrészét telibe kiköveztük, na ilyen cipőt nem fogsz találni sehol csak itt Nálunk a Gyöngyfény Szalonban.

Nagyon fontos, hogy ha van saját cipőtök, akkor mindenképpen hozzátok el a magatokkal a ruhapróbára a Gyöngyfény Szalonba, mert csak így látjuk, hogy milyen hosszúságú ruhát válasszunk Nektek! A cipősarok magasságát ráírjuk a szerződésre, hogy ebből később ne legyen kellemetlen félreértés.

Szükség esetén, tudunk alakítani a ruha hosszán, ha még nincs lefoglalva, mielőtt Te elvinnéd… így lehetőséged lesz rá, hogy hatalmas tükrünkben, tetőtöl talpig látva magad, azt mondhasd: ez így tökéletes!!!

 

Gyakorlati tanács: ha saját cipőd van, akkor otthon már jöhetsz-mehetsz benne, hogy picit betörjön, ha tőlünk kapod a cipőt, akkor azt csak az esemény előtti egy-két napban tudjuk odaadni, de így is marad időd, hogy abban tudj próbálni.

 

Sose feledd: a kevesebb néha több!

0 comments

Meglátod, hogy van választék bőven. Nem lesz egyszerű kiválasztani a sok szép ruha közül, melyik lenne a tökéletes számodra. Ha már párat kinéztél, akkor a Gyöngyfény Szalonba mindekép gyere el, mert Nálunk csak vadonat új ruhát fogsz találni, tökéletes ár/érték arányban, valamint egyedi és minőségi kidolgozásban.

 

Ahogy belépsz a földszinten a jelmezkölcsönzőbe, már kapsz is segítséget, hogy merre indulj el. A szalagavatószalon az emeleten lesz, ahol kezdődhet is a nézelődés…

Mi segítünk, hogy a Neked legelőnyösebb ruhát sikerüljön kiválasztani, amiben csinos vagy és jól is érzed magad.

 

Többféle típust érdemes felpróbálni, még, ha van is konkrét elképzelésed, mert nem biztos, hogyaz fog a legjobban állni rajtad, ami megtetszett egy fotón vagy vállfán.

Van rövidebb, hosszabb derekú, illetve a fűző mellrésze is többféle fazonnal választható: van egyenes szabású, szív formájú, mélyen ívelt. Na és díszítés, az a legontosabb, de azt jó lenne ha már előre eldöntenéd, hogy csipkéset, köveset vagy gyöngyöset vagy esetleg egy teljesen letisztult naturális fazont szeretnél.

Maga a ruhapróba kb. 1 órát szokott igénybe venni, ezt érdemes tudni, így készüljetek. Ilyenkor rá kell szánni egy kis időt, nehogy azért legyen rossz a választás, mert kapkodni kellett. Viszont sokkal több időt sem tudunk egy emberrel foglalkozni, hiszen a Szalonbafolyamatosan jönnek a fiatalok és így pörögnie kell a próbának, hogy mindenki sorra kerülhessen. Nagyon fontos, hogy ha nem is első alakalommal, de a következő próbára már magaddal kell hozznod a cipődet (persze csak akkor, ha nem Tőlünk kapod), valamint el kell döntened, hogy viselsz-e a ruha alatt melltartót vagy sem.

 

A szülők, rokonok, barátok, akik elkísérnek Titeket, kényelmes kanapékon várakozhatnak, amíg felpróbáljátok a kiválasztott ruhákat. A higiénia megtartása miatt ajánlott, hogy a nagy melegben (nyáron) valami lazább, szellősebb ruhában érkezzetek, mert ha nagyon leizzadtok, akkor nehezebben tudjuk rátok adni a ruhákat. Természetesen, minden megoldható, hiszen van mobilklímánk, törlőkendőnk, így ha fel szeretnéd frissíteni magad, csak szólj nyugodtan. Gondolj bele, milyen érzés lenne, ha a ruhán – amit kinéztél és előtted már páran felpróbáltak –, éreznéd, hogy nem kellemes, friss illatú… Nem biztos, hogy így szívesen felpróbálnád. Természetesen, a próbák közti időszakban is tisztítjuk a ruhákat.

 

Ha sikerült kiválasztani a ruhádat, akkor következhet a szerződés megírása. Első körben írunk egy foglalót, ez azért szükséges, hogy biztosan a Tied legyen a kiválasztott ruha az adott időpontra. A biztonság kedvéért méretet veszünk Rólad, hogy ha időközben valaki kikölcsönözné, akkor is vissza tudjuk igazítani a Te méretedre. Ha esetleg a nézelődés/próbálgatás közben megtaláltad azt a típust, ami megnyerte tetszésed, de sehogyan sem szűkíthető, bővíthető, ne csüggedj, mert erre is tudunk megoldást! Ez esetben varratunk a méretednek megfelelőt, és még az is előfordulhat, hogy az új ruha a Te keresztnevedet kapja.

 

A próbák közben van lehetőség, hogy lefotózzanak Téged az adott ruhában, hiszen ha nem vagy biztos a választásban, jól jöhet később visszanézni a fotókat, melyik ruha is állt a legjobban Rajtad, és később kikérheted barátnőd/szüleid véleményét. Ha lefoglalsz egy ruhát, de rájössz még aznap, hogy jobb lenne, mégis inkább, a másik, ami szintén tetszett, akkor másnap reggelig van rá lehetőséged, hogy visszatelefonálj és mi átírjuk a foglalót a másik ruha nevére. Amennyiben minden stimmel, úgy nincs más hátra, csak várd az időpontot, tanulj szorgalmasan és az esemény előtt várd a jelentkezésünket egy utolsó egyeztetésre vagy szükség szerint egy ruhapróbára.

 

Várunk szeretettel egy jó hangulatú ruhapróbára

0 comments

Menyasszonyi ruhát jó esetben egyszer visel az ember. Így te sem szeretnéd elkapkodni az esküvőd szinte legfontosabb döntését. A ruhapróba azonban idegtépő kihívás.

Fárasztóbb lehet, mint megtalálni a legújabb trendi farmered a plázában. Íme, a top 5 legfontosabb tanács, hogy gyorsabban találhasd meg azt a ruhát, ami nem egy ruha, hanem ’A RUHA’ lesz.

Esküvői ruhát próbálni, és egyre rábökni mindenki tud.
A kihívás nem ebben van.

Hanem abban, hogy megtaláld azt a ruhát, ami nem egy megalkuvás lesz. Hanem a megnyugtató döntés: „jót választottam”.

A legnagyobb gond nem az, hogy bizonytalan vagy az esküvői ruha választását illetően. Hanem a legnagyobb gond az, hogy a bizonytalanságod a hiányos információkból fakad.

Mivel nem tudod, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe a ruhaválasztásnál, a nagy napon törhet rád a „menyasszonyfrász”.

Mielőtt megcéloznád a ruhaszalont, feltétlen vedd figyelembe az alábbi legfontosabb szempontokat:

Nem mindegy, hogy milyen lesz az esküvői helyszín

Egy esküvő alaphangulatát elsősorban az esküvő helyszíne adja meg.

Így amennyiben még nem fixált annak stílusa, helye, és ideje (évszaktól is függ), semmiképp se a ruha lefoglalásával kezdj az esküvőprojektnek. 

Ne az utolsó utáni pillanatra hagyd

Menyasszonyi ruhát bizony nem az esküvő előtt 1 hónappal célszerű kinézni. A foglalást legalább hat hónappal előtte szükséges megejteni, főleg a nyári esküvőkre vonatkozóan. Nyári hónapokra tervezve bizony már karácsony környékén nagykabátban célszerű nekiindulni.

Ne menj úgy a ruhaszalonba, hogy ott majd minden elválik.. Ha most nincs elképzelésed a menyasszonyi ruhát illetően; hidd el, a ruhaszalonban sem lesz. Sőt, a rengeteg ruha láttán még bizonytalanabb leszel. Szerencsés, ha már a szalonba való ellátogatás előtt a legfontosabb szempontok alapján egy körvonalazott tervvel rendelkezel.

A testalkatodnak, az esküvőd stílusának, a helyszín adottságainak megfelelően kizárod azokat a ruhákat, amik egészen biztosan nem jöhetnek szóba.

Legyen nálad néhány kellék

Nem elég, ha csak magadat hozod el a próbára.

Jó, ha nálad van néhány kellék, mert segíthetnek a döntésben. Ilyen a kedvenc alkalmi cipőd is. Egy olyan cipő, melynek a sarokmérete megegyezik majd a menyasszonyi cipődével.

A próba cipőben történő kivitelezése nemcsak a magasságod miatt fontos, de cipőben a tartásod is megváltozik. Ráadásul a ruhában való lépegetést, hajolgatást, leülést, és táncolást is kipróbálhatod.

Ne a memóriádra hagyatkozz

Hatodik ruha és negyedik féle stílus. És itt érkezel el arra a pontra, hogy már nem tudod, hogy melyik ruha, milyen néven futott, vagy hogyan állt rajtad.

Ezért akár egy jegyzetfüzetet, akár a mobilod jegyzettömbjét és memoriterét használva jegyezd fel a ruhák legfontosabb adatait (ruhanév, ár), esetleg a felpróbált ruhákban készíts egy fotót is magadról.

Így otthon vizuálisan is felidézheted, vagy akár kikérheted mások tanácsát, hogy melyik állt neked a legjobban. És ugye mondani sem kell, hogy ne menj egyedül ruhát próbálni.

Ami másnak jól áll a címlapon, nem biztos, hogy neked is

Elsősorban ne  a trend, hanem a stílusod és a testalkatod alapján válassz. Minden ruhaválasztás alapja a stílus meghatározása.

Olyan ruhát kell választanod, amely illik hozzád. Ha távol állt tőled a habos-babos ruhaköltemény, mert a mindennapokban sem vagy egy királykisasszony, akkor a nagy napra sem lesz jó választás.

Klasszikus fehér, esetleg színes, A-vonalú, vagy mini? Elsődlegesen az alkati adottságok döntenek. És az esküvő stílusa, a helyszín és az időpont is (évszakfüggő).

És itt nemcsak a testalkat fontos, de a testmagasság, a vállak mérete, de még a bőröd színe is. Fehér bőrűeknek például nem előnyös az ekrü ruha, az inkább a barnább bőrűekhez illik.

A próbánál tovább szűkül majd a kör, és jobban kiderül, hogy melyik áll majd jól neked.  Mi segítünk a döntésben.