Menyasszonyi ruhatrend: színes vagy fehér?

our blog

Menyasszonyi ruhatrend: színes vagy fehér?

,
In Dresses
,

Persze, hogy fehér… Mi más volna egy menyasszonyi ruha? Nagyanyáink idejében szóba se jöhetett volna más megoldás. Ma azonban nemhogy ekrüben, vagy pasztellben, de akár tűzpiros ruhában is kimondhatod a boldogító igent.

De vajon jól állna-e neked? És megéri-e színest választani?

Ha menyasszonyi ruha kerül terítékre a zsúfolt hétköznapod rövid 10 szabad percében, hirtelen nem tudod, hogy mégis mi alapján válogass szóba jöhető megoldásokat.

Fajták tekintetében próbálkozhatsz hagyományos jellegűvel, a hatalmas abroncsával, bő szoknyájával, derék alatti szabással. De “A” vonalú ruhával is, alatta kisebb abronccsal; vagy egy szűk fazon mellett teheted le a voksod.

Ráadásul ott van a ruha anyaga is. Szatén, organza, selyem, csipke vagy tüll. Mégis mi legyen benne és mi nem?

De ami még inkább izgatja a kíváncsiságodat, hogy vajon bevállald-e valamelyik színes megoldást, vagy inkább ragaszkodj a hagyományos fehér alapszínhez?

Mi zárja ki, hogy színes menyasszonyi ruhád legyen a nagy napon?

Alkati szempontból semmi.

Míg a ruha fazonját tekintve nagyon is meghatározó az, hogy milyen az alkatod, milyen magas vagy; mennyire erős, vagy éppenséggel mennyire fiús a testalkatod; a ruha színét tekintve nincs jelentősége.

Így első nekifutásra úgy látszik, hogy szinte bárki számára alkalmas lehet egy színesebb darab bevállalása.

Mégsem áll jól mindenkinek a színes

Itthon is kezdenek divatba jönni a színes ruhák: ekrü, gold, de akár az egészen színes is. Azonban menyasszonyként nem feltétlen jársz jól velük.

A bőröd színe mindent meghatároz.

Fehér bőrűeknek nem előnyös a színes (pl. ekrü) ruha. Azonban a barna bőrűek szinte kiemelkedő szépséget birtokolhatnak benne. Bizonyos ruhák ráadásul sokkal szebbek ekrü színben, mint fehérben. Az erősen csipkézett ruhák is.

Az ún. ekrü vagy törtfehér színű ruhák (elefántcsont vagy ivory) esetében figyelembe kell venni a hajad, szemed színét, bőröd tónusát.

A pezsgő színű ruhák – mivel a púder színtől hűvösebbek, sárgásabbak- egy sötétebb bőrszínt vagy legalább szoláriumozott bőrszínt igényelnek.

Ne zárd ki feltétlen a színes esküvői ruhákat. Még Anne Hathaway és Jessica Biel is bevállalta.

Lehet, hogy a színes esküvői ruhák finomabb árnyalatai jobban állnak neked, mint a hagyományos fehér ruha. Jobban kiemelhetik arcszínedet.

Szalonunkban segítünk neked a választásban, a próbák során. És abban is, hogy amennyiben színesben gondolkodsz, milyen árnyalatú ruhákat célszerű felpróbálnod.