Top 5 legfontosabb aranyszabály esküvői ruha választása előtt

our blog

Top 5 legfontosabb aranyszabály esküvői ruha választása előtt

,
In Dresses
,

Menyasszonyi ruhát jó esetben egyszer visel az ember. Így te sem szeretnéd elkapkodni az esküvőd szinte legfontosabb döntését. A ruhapróba azonban idegtépő kihívás.

Fárasztóbb lehet, mint megtalálni a legújabb trendi farmered a plázában. Íme, a top 5 legfontosabb tanács, hogy gyorsabban találhasd meg azt a ruhát, ami nem egy ruha, hanem ’A RUHA’ lesz.

Esküvői ruhát próbálni, és egyre rábökni mindenki tud.
A kihívás nem ebben van.

Hanem abban, hogy megtaláld azt a ruhát, ami nem egy megalkuvás lesz. Hanem a megnyugtató döntés: „jót választottam”.

A legnagyobb gond nem az, hogy bizonytalan vagy az esküvői ruha választását illetően. Hanem a legnagyobb gond az, hogy a bizonytalanságod a hiányos információkból fakad.

Mivel nem tudod, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe a ruhaválasztásnál, a nagy napon törhet rád a „menyasszonyfrász”.

Mielőtt megcéloznád a ruhaszalont, feltétlen vedd figyelembe az alábbi legfontosabb szempontokat:

Nem mindegy, hogy milyen lesz az esküvői helyszín

Egy esküvő alaphangulatát elsősorban az esküvő helyszíne adja meg.

Így amennyiben még nem fixált annak stílusa, helye, és ideje (évszaktól is függ), semmiképp se a ruha lefoglalásával kezdj az esküvőprojektnek. 

Ne az utolsó utáni pillanatra hagyd

Menyasszonyi ruhát bizony nem az esküvő előtt 1 hónappal célszerű kinézni. A foglalást legalább hat hónappal előtte szükséges megejteni, főleg a nyári esküvőkre vonatkozóan. Nyári hónapokra tervezve bizony már karácsony környékén nagykabátban célszerű nekiindulni.

Ne menj úgy a ruhaszalonba, hogy ott majd minden elválik.. Ha most nincs elképzelésed a menyasszonyi ruhát illetően; hidd el, a ruhaszalonban sem lesz. Sőt, a rengeteg ruha láttán még bizonytalanabb leszel. Szerencsés, ha már a szalonba való ellátogatás előtt a legfontosabb szempontok alapján egy körvonalazott tervvel rendelkezel.

A testalkatodnak, az esküvőd stílusának, a helyszín adottságainak megfelelően kizárod azokat a ruhákat, amik egészen biztosan nem jöhetnek szóba.

Legyen nálad néhány kellék

Nem elég, ha csak magadat hozod el a próbára.

Jó, ha nálad van néhány kellék, mert segíthetnek a döntésben. Ilyen a kedvenc alkalmi cipőd is. Egy olyan cipő, melynek a sarokmérete megegyezik majd a menyasszonyi cipődével.

A próba cipőben történő kivitelezése nemcsak a magasságod miatt fontos, de cipőben a tartásod is megváltozik. Ráadásul a ruhában való lépegetést, hajolgatást, leülést, és táncolást is kipróbálhatod.

Ne a memóriádra hagyatkozz

Hatodik ruha és negyedik féle stílus. És itt érkezel el arra a pontra, hogy már nem tudod, hogy melyik ruha, milyen néven futott, vagy hogyan állt rajtad.

Ezért akár egy jegyzetfüzetet, akár a mobilod jegyzettömbjét és memoriterét használva jegyezd fel a ruhák legfontosabb adatait (ruhanév, ár), esetleg a felpróbált ruhákban készíts egy fotót is magadról.

Így otthon vizuálisan is felidézheted, vagy akár kikérheted mások tanácsát, hogy melyik állt neked a legjobban. És ugye mondani sem kell, hogy ne menj egyedül ruhát próbálni.

Ami másnak jól áll a címlapon, nem biztos, hogy neked is

Elsősorban ne  a trend, hanem a stílusod és a testalkatod alapján válassz. Minden ruhaválasztás alapja a stílus meghatározása.

Olyan ruhát kell választanod, amely illik hozzád. Ha távol állt tőled a habos-babos ruhaköltemény, mert a mindennapokban sem vagy egy királykisasszony, akkor a nagy napra sem lesz jó választás.

Klasszikus fehér, esetleg színes, A-vonalú, vagy mini? Elsődlegesen az alkati adottságok döntenek. És az esküvő stílusa, a helyszín és az időpont is (évszakfüggő).

És itt nemcsak a testalkat fontos, de a testmagasság, a vállak mérete, de még a bőröd színe is. Fehér bőrűeknek például nem előnyös az ekrü ruha, az inkább a barnább bőrűekhez illik.

A próbánál tovább szűkül majd a kör, és jobban kiderül, hogy melyik áll majd jól neked.  Mi segítünk a döntésben.